Jdi na obsah Jdi na menu

(271)Den seniorů 2012

Stalo se již tradicí, že jedno nedělní odpoledne, vždy na konci babího léta, patří našim seniorům ze Sebuzína a blízkého okolí. Toto datum připadlo letos na neděli 14. 10. 2012. Občanské sdružení „Za Sebuzín krásnější“ připravilo pro naše nejstarší obyvatele příjemné, pohodové odpoledne v nově zrekonstruovaném muzeu - „Muzeum města Ústí nad Labem“. Tam jsme společně měli možnost si prohlédnout nové i teprve připravované expozice, které chystají pracovníci muzea pro širokou veřejnost. Navštívili jsme běžně nepřístupné sklepení, muzejní atrium i výstavní prostory. Největší zájem sklidila výstava historických hraček a kočárků společně s Císařským sálem, ve kterém císař skutečně pobýval, při příležitosti Jeho návštěvy města.

O odborný výklad se postaral mladý průvodce, který se nám s nevšedním zájmem věnoval. Velmi ochotně též zodpovídal, někdy i všetečné, dotazy našich seniorů. Je třeba podotknout, že jeho zájem o historii města Ústí nad Labem i o celý region mnohdy překračoval rámec znalostí běžného průvodce. Velký dojem v nás též zanechaly stylové prostory muzejní kavárny, kde jsme se občerstvili kávou, zákuskem i číší dobrého vína. Pracovníci muzea umocnili dojmy z prohlídky i tím, že každému ze seniorů věnovali drobný dárek na památku. Dárek si pochopitelně odnesli i od nás, a to nejen proto, že mají svátek, ale především proto, že si to zaslouží.

Poděkování samozřejmě patří všem pracovníkům muzea, za jejichž podpory se celá tato akce mohla uskutečnit a společnosti Helgos s.r.o.

 Fotoalbum k nahlédnutí ZDE!
 

Náhledy fotografií ze složky Den seniorů 2012