Jdi na obsah Jdi na menu

7. Sebuzínský ples 2014

Sebuzínský ples posedmé, a přeci premiérově

 
V pátek 4. dubna se konal v pořadí již sedmý, v několika ohledech však premiérový, ročník Sebuzínského plesu. Asi proto, že jsme byli pod vlivem šťastného čísla 7, všechny premiéry se nad očekávání vydařily.
Premiérově na Větruši: Po šestiletém úspěšném působení v sále Setuzy jsme tyto, už v mnoha směrech skutečně historické prostory, vyměnili za representativní, moderní a přitom velmi vkusné a příjemné prostředí Větruše. Změna jednoznačně pozitivní, vysoká společenská i kulturní hodnota našeho plesu si už zasloužila lepší prostředí. Děkujeme moc i za speciální překvapení pro nás všechny v podobě ohňostroje o desáté. Sledovat ty bouchátka a světýlka na obloze, navíc za vlahé letní dubnové noci z terasy, ze které je nádherný výhled na celé Ústí, to byl krásný zážitek.
Premiérově se tančilo na dvou místech: Změna částečně vynucená prostředím na Větruši a také našimi minulými zkušenostmi. Na Sebuzínském plese chce, světe div se, docela dost lidí docela dost tančit. Přece jenom trochu rozměrově omezený parket na hlavním sále by asi nemusel zvládnout masu tanečníků, tak jsme v restauraci pod dohledem DJ Standy Lenerta zřídili  druhý taneční parket. I tohle se ukázalo jako výborný nápad.
Nakonec premiéra nejlepší – moderátorky: Poprvé jsme vyzkoušeli ženskou dvojici Jája a Verča.  Přestože nejmenovaný bývalý moderátor všechny varoval, že to není nic jednoduchého, vtipně a přirozeně uvádět tak prestižní akci, holky to zvládly na podtrženou jedničku. A tak jediné, co nám vyčítali, bylo to, proč jsme tu změnu neudělali už dávno. Pohled na dvě pěkný ženský je prostě daleko lepší, než……………. Z bleskově provedené ankety tedy jednoznačně vyplynulo - příště holky na pódium a Zajda může třeba prodávat lístky do tomboly.  
 
Né všechno bylo ale na Sebuzínském plese nové. Tradiční a prověřenou kvalitu jsme si ponechali. Na hlavním sále obstarali hudební doprovod Honza Mikula se svou zpěvačkou Markétou a spolu se skvělými Sebuzínskými tanečníky se zasloužili o vynikající plesovou atmosféru.
Také extraligová florbalistka pražských Bohemians, naše Eliška, se svým tanečním partnerem Ondrou, na přání všech mužů zdůrazňuji tanečním, nám na úvod předvedli skutečnou parádu. Přestože už dobře víme, jak skvěle tančí, zůstalo mnoho z nás stát s otevřenými ústy. Krásný tanec, krásný zážitek. Eliško, děkujeme, Ondro, děkujeme a závidíme.  
Kolem jedenácté nás ještě na hlavním sále roztančil Elvis Presley až z dalekých Litoměřic a pak už naše klasika, vylosování hlavních cen a tanec, lepší tanec a ještě lepší tanec.
 

Takže shrnuto a podtrženo, sedmý, v mnohém však novátorský a premiérový ples se podařil a snad i hodně líbil. Děkujeme účastníkům i pořadatelům.

Zvláštní dík pak patří sponzorům, kterými jsou:

  • SKYNER s.r.o.
  • KiK textil a Non-Food spol. s r.o.
  • Globus
  • Jutta, s.r.o.
  • Zlatopramen
  • Gabriela Hubáčková

 

Foto ateliér

 

Náhledy fotografií ze složky Sebuzínský ples 2014