Jdi na obsah Jdi na menu

Den seniorů 2021

Po roční přestávce opět Den Seniorů

Povolební neděle 10. října patřila v Sebuzíně seniorům. V loňském roce jsme vzhledem ke koronavirové situaci Den Seniorů uspořádat nemohli a o to víc jsme se na setkání těšili. Připravit tuto akci nebylo ale ani letos nic snadného.

 

Do Vily Sebuzín jsme pozvali i básníka

„Nejrůznější omezení a nejistota ohledně COVIDu nám při přípravách hodně svazovali ruce. Naplánovat nějakou akci mimo Sebuzín by bylo velmi komplikované. Nakonec jsme se tedy rozhodli pro setkání ve Vile Sebuzín. Uspořádali jsme ochutnávku vína spojenou s přednáškou, prezentaci novinek v poskytování první pomoci a předali našim starším spoluobčanům informace o výhodách tzv. Seniorpasu,“ říká Kamila Krčmářová, místopředsedkyně pořádajícího Spolku za Sebuzín krásnější a dodává: „O zábavu se postaral držitel literární ceny Magnezia Litera, básník Radek Fridrich, který nám přečetl několik svých básní. Hudební doprovod zase zajistil Zdeněk Martínek. Všem účinkujícím bych chtěla jménem Spolku i našich seniorů moc poděkovat za vstřícnost.“

 

Akci navštívilo více než 40 seniorů ze Sebuzína a okolí a podle ohlasů odcházeli velmi spokojeni. Věříme, že příští rok Den seniorů připravíme už v normální situaci a že budeme moct vyrazit na nějaký zajímavý výlet.

 

Náhledy fotografií ze složky Den seniorů 2021