Jdi na obsah Jdi na menu

Dětský den 2014

 

Dětský den v Sebuzíně ve znamení rytířů a princezen…
 
O svátku svaté Laury na první červnovou neděli léta páně roku dvoutisícího čtrnáctého zavítala na hrad Sebuzín tuze vzácná návštěva. Na veliký rytířský turnaj zavítalo jeho Veličenstvo Král se svojí půvabnou Královnou. Dorazily samozřejmě i spousty urozených pánů i krásných princezen, aby společně rytířským turnajem oslavily svátek dětí, dítek, panošů a jiné drobotiny.
 
Turnajových disciplín bylo rovných dvacet. Bojovalo se mečem, sekyrou i dřevci, střílelo se z kuše i z pušky, šplhalo se po hradbách i po laně, skákalo se v pytlích i bez pytlů, běhalo se po nohou i po chůdách, zkrátka každý si přišel na své. Vidět jsme mohli úchvatné souboje statečných rytířů, ze kterých přítomné princezny a šlechtičny umdlévaly strachem. Po hradbách poletovala Bílá paní, která neúnavně povzbuzovala umdlévající bojovníky a ti se znovu a znovu vrhali do dalších disciplín a soutěží. Srocení lidu to bylo skutečně obrovské, Sebuzínský hrad praskal ve švech a objevili se i žebráci, potulní zlodějíčci a dokonce i hrdelní zločinci. Naštěstí jsme měli i mnicha na poslední pomazání a kata na trestání. Takže se podařilo udržet pořádek a tak jediný tvor, kterého to přestalo bavit, byl koníček. Tolik dětí by totiž neuvezl ani autobus :-)
 
Na závěr ještě dorazili potulní kejklíři z Litoměřic, kteří se představili pohádkou „Čert to nemá nikdy lehké“.
 
Děkujeme všem za návštěvu a těšíme na nějaké příští setkání u nás v Sebuzíně.
 
 
 
Poděkování
Úplně na konec bychom chtěli poděkovat všem, kteří se do příprav i vlastní realizace Dětského dne zapojili. Vzhledem ke stále narůstajícímu počtu příchozích dětí je tato akce organizačně i logisticky velice náročná. Bez pomoci velkého množství lidí ze Sebuzína i okolí bychom to takto skvěle nikdy nemohli zvládnout.
 
Veliké poděkování patří i paní Monice Huptychové z Březence, která na tuto akci zapůjčila nádherné dobové kostýmy.
 
Děkujeme.
 

Náhledy fotografií ze složky Dětský den 2014

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář