Jdi na obsah Jdi na menu

Dětský den 2019

 

Dětský den v Sebuzíně – skvělé odpoledne pro 200 dětí

 

 
dll_2346.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na druhou červnovou sobotu připravil spolek Za Sebuzín krásnější už podvanácté Dětský Den, tradičně na fotbalovém hřišti, tradičně se skvělou účastí téměř dvou set dětí. A protože už i v Sebuzíně začínáme výrazně pociťovat nedostatek šikovných českých ručiček, jako hlavní téma byla zvolena jednak tradiční a jednak už i trochu historická řemesla. Zkrátka jsme chtěli dětem ukázat práci šikovných řemeslníků současnosti i minulosti a dát jim příležitost si tu ruční „práci“ trochu osahat.

A tak byli v Sebuzíně k vidění pořádní chlapi - kovář s kovadlinou, mlynář sice bez mlýna, zato s moukou a zrním, u dřevorubce si děti mohli přeříznout i odtáhnout kládu, u hajného zastřílet ze vzduchovky a u zbrojnoše z luku. Krásné pradlenky ukázaly dětem praní na valše,  zahradnice jak se sází kytičky, u farmářky to krásně vonělo, vozil se totiž hnůj a u barvíře se překvapivě barvilo. A pokud došlo k nějakému drobnému zranění, zdravotnice okamžitě zasáhly. A samozřejmě se nezapomínalo ani na hlad a žízeň, u krčmáře se nosilo pití a u cukrářky si děti s chutí zamlsali. 

Aktivity či kvízy na dvanácti stanovištích zdaleka nebylo to jediné, co si mohli děti v Sebuzíně vyzkoušet. K dispozici byly skákací hrad, horolezecká stěna, jízda na koních či malování na obličej. Divadelní představení byla dokonce dvě, Orangutaní Dividlo program otevíralo a vystoupení si připravilo i Divadlo Na klice. A na úplný závěr dorazili hasiči z Litoměřic a v krásném počasí, který Dětský den provázelo, pro nás připravili příjemné pěnové osvěžení.

Jsme moc rádi za tak velkou účast, podle reakcí dětí i rodičů se jim u nás moc líbilo. Děkujeme všem, kteří nás podpořili při přípravách i v průběhu Dětského dne. Není to nic jednoduchého připravit takhle velkou akci, ale všechno klaplo na jedničku a už teď se těšíme na příští rok,“ neskrývala svoji spokojenost Jaromíra Zajícová, předsedkyně pořádajícího spolku. 

 

Fotky uvidíte zde.

Střekoviny na prázdniny o naší akci informovaly zde