Jdi na obsah Jdi na menu

Rozsvícení sebuzínského vánočního stromu 2013

V Sebuzíně už zazářil vánoční strom

 
O tom, že v Sebuzíně se už ujala vlády ta pravá předvánoční atmosféra, se určitě přesvědčili všichni, kteří o první adventní neděli přišli rozsvítit ke Kapličce vánoční strom.
 
Nejprve nám pod vedením Martiny Vojtíškové zazpíval už proslavený dětský sbor Sebuzíňáček, který se zejména zaskvěl vynikajícím podáním písně „Grónská zem“. Ale i při úvodní vokálně náročné písni „Má maměnka cosi má“ se sbor dočkal zasloužených nadšených ovací. Na děti plynule navázalo společné vystoupení ženského sboru For Vox posíleného o mužský sbor Consilium. Zpívali, jak už jsme na ně v Sebuzíně zvyklí, nádherně. A protože ani poslední, skvěle zaranžovanou písní „Prší, prší“ déšť nepřivolali, mohl program za stále houstnoucí tmy pokračovat.
 
A tak si děti ozdobily strom velkými vánočními ozdobami, které společně s námi vyrobily už v sobotu v rámci tvořivé dílny na hřišti TJ Sebuzín.
A jelikož svařeného vína a teplého čaje ubývalo, ale naopak tmy přibývalo, mohli jsme přistoupit k vlastnímu rozzáření stromu. Technicky vše klaplo na pro nás obvyklých 120% a tak náš krásný vánoční strom opět po roce zazářil. Ani jsme se nestačili pokochat, a tu nám za zády explodoval dlouhý, široký i bystrozraký ohňostroj. To byla skutečně důstojná tečka za vydařeným programem J.
Děkujeme také starostce městského obvodu Ústí nad Labem-Střekov, paní Lazarové, za velmi milé vánoční přání a děkujeme všem, kteří přišli.
V neposlední řadě musíme také poděkovat rodině Kubátů, kteří nám darovali vánoční strom.
Přejeme krásný Advent a těšíme se na další setkání.
 
Za Sebuzín krásnější, o.s.
 

Náhledy fotografií ze složky Rozsvícení sebuzínského vánočního stromu 2013