Jdi na obsah Jdi na menu

Rozsvícení sebuzínského vánočního stromu 2015

U Kapličky se zase po roce rozzářil vánoční strom

Na první adventní neděli  - letos připadla na 29. listopadu - už začíná být pěknou tradicí rozsvítit v Sebuzíně na Náměstí U Kapličky vánoční strom. Akci připravujeme od roku 2012 a vždycky jsme příjemně překvapeni, kolik lidí si přijde vychutnat začínající vánoční atmosféru spolu s námi.

Základem je samozřejmě najít ten správný strom. Díky vstřícnosti rodiny Hujů a naší šikovnosti, umu a síle jsme pětimetrový smrk úspěšně dopravili na místo určení a mohli začít připravovat očekávanou světelnou show.

Ale to předbíháme, vlastní program zahájily krátce před pátou hodinou odpolední sebuzínské děti. Pod vedením Barunky Černé si pro nás připravily 4 písničky (jednu dokonce v angličtině) a svým velmi milým vystoupením nás krásně naladily na tu správnou vánoční notu. V tom úspěšně pokračovaly naše „lištičky“, jak si dovolujeme nazývat nám všem dobře známé ženské pěvecké kvarteto FOR VOX. Svým krásným a zcela profesionálním předvedením tradičních koled musely uspokojit i ty nejnáročnější diváky, a že se nás u Kapličky sešlo více než stovka. Závěr kulturní části programu obstarali Barunka, Petra a Kuba, kteří si připravili sérii známých českých i zahraničních vánočních písní.

Na akci se dostavily i zástupci MO Střekov paní Jaroslava Lazarová, starosta MO Miroslav Štráchal a dokonce i paní primátorka Věra Nechybová. Společně s námi odpočítali slavnostní rozsvícení a náš vánoční strom se opět po roce krásně rozzářil. Ale to pořád nebylo vše, celou akci jsme uzavřeli skutečně krásným ohňostrojem.  

 
 

Náhledy fotografií ze složky Rozsvícení sebuzínského vánočního stromu 2015

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář