Jdi na obsah Jdi na menu

Velikonoční tvořivá dílna 2022

„Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ říká staré přísloví o tom, že pokud se na něco pilně připravujete, dobrý výsledek se vždy dostaví. Přesně tohle určitě platí o velikonoční výzdobě v Sebuzíně, kde se v neděli 3. dubna pečlivě připravovali na jedny z nejkrásnějších svátků v roce, což bezpochyby Velikonoce jsou.  S dvoutýdenním předstihem tady ve Vile Sebuzín uspořádali takzvanou předvelikonoční přípravu. Jednalo se hlavně o výrobu ozdob a dekorací, tak byla akce zaměřena zejména na ženy.

 

„Účast pro nás byla příjemným překvapením. Nakonec se dostavilo více než dvacet žen a dívek nejen ze Sebuzína. Z toho máme velkou radost,“ říká spokojeně Kamila Krčmářová z pořádajícího Spolku Za Sebuzín krásnější.

 

Velmi spokojeně odcházely i účastnice předvelikonoční přípravy. A rozhodně neodcházely s prázdnýma rukama. Odnášely si velikonoční věnce a další velmi zajímavé dekorace, které si pod vedením pozvaných lektorek sami vyrobily. A nejen to. Společně se naladily na blížící se jaro a velikonoční svátky. Ve tvořivé dílně se také naučily tradiční způsoby přípravy velikonočních pokrmů, zdobení perníčků a rovněž si připomněly ty nejkrásnější velikonoční tradice. Takže ze Sebuzína hlásíme: Velikonoce můžou přijít, jsme připraveni!  

 

Akci finančně podpořilo Statutární město Ústí nad Labem.

usti-logo-rozsirena-verze-rgb-barva_medium.jpg